fbpx
Prémium vendégház jacuzzival a természet lágy ölén, Gyirmóton.
Foglaljon nálunk! +3630/594-83-99 info@tuskevendeghaz.hu

Programajánló

A környéken fellelhető kihagyhatatlan látnivalók

Győr

EGY VÁROS, EZER ÉLMÉNY !

Győr egy igazi kis ékszerdoboz. Nem csupán az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa és a Nyugat-Dunántúl központja,
látnivalókban gazdag, pezsgő kulturális központ is.

Önmagában élmény egy séta a barokk belvárosban, a macskaköves, zegzugos utcákon.

Győr a folyók városa: a Mosoni-Duna mellett a Rába, a Rábca és a Marcal kanyarog keresztül rajta.

Van számos múzeum és persze sétálóutca is vonzó éttemekkel,
hangulatos kávézókkal, fagylaltozókkal. A város egész évben jobbnál jobb programokkal várja az idelátogatókat.

Látnivalók a környéken

Vendégeink kedvenceiből gyüjtve

Városháza

Győr egyik legismertebb, városképileg legjelentősebb épülete, a város szimbóluma.

Székesegyház

A győri Nagyboldogasszony-székesegyház a győri egyházmegye főtemploma.Itt őrzik Magyarország egyik kiemelkedően fontos ereklyéjét, a Szent László hermát.

Püspökvár

A Püspökvár Győr történelmi belvárosában, a Káptalandomb legmagasabb pontján , a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál áll.
A Bazilika mellett Győr legjelentősebb és legősibb műemléke. 

A mindenkori győri püspök lakóhelye.

Széchenyi tér
A Széchenyi tér Győr barokk főtere. Évszázadokon keresztül ez a tér volt a nyilvános élet központja.
Állatkert

A győri Xántus János Állatkert Xántus János természettudósról kapta a nevét. Napjainkban igazi állatkertként minden földrész képviselteti magát. Gyűjteményében különösen hangsúlyos az afrikai állatok aránya.

Csónakos szobor

A csónakos szobor a győri Baross Gábor úton, a sétálóutca közepén , Paulikovics Iván 1997-es alkotása. A szobor népszerűségét többek közt annak köszönheti,hogy a helyi legenda szerint aki a csónakban ülő férfialak intim testrészét megérinti, azt szerencse éri a magánéletben. A hölgyek, akik szerelmi életükben, netán gyermekáldásban várnak a szerencséjükre, nem hagyják ki a lehetőséget, így aztán a szobor bizonyos testrésze láthatóan egyre fényesebb.

Rába Quelle Gyógy,-Termál és Élményfürdő

A Rába Quelle Gyógy,-Termál és Élményfürdő a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál lévő fél- szigeten épült, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a történelmi belvárosra. Az élményfürdőben öt medence és két óriás- csúszda várja a vendégeket. Mindezeken felül a kétszintes szaunapark is elérhető, ahol különböző hőmérsékletű finn szaunákat, gőzfürdőt és jacuzzit, sőt sóbarlangot is igénybe vehetnek a vendégek.

Látnivalók a környéken

Vendégeink kedvenceiből gyüjtve

Pannonhalmi Főapátság

A Pannonhalmi Bencés Főapátság 996-ban alapított és azóta is folyamatosan működő Szent-Benedek-rendi monostor, Magyarország egyik kiemelkedő történelmi emlékhelye, egyházi központja. Az „ ezeréves apátság „ nemcsak építészeti jelentőséggel bír, hanem emlékeket tár a látogató elé. Kiemelkedő értékű könyvtára több mint háromszázezer kötettel rendelkezik, a Főapátsági Levéltár leghíresebb darabja a lagrégibb magyar (és egyben finnugor ) írásos nyelvemlék, a Tihanyi Bencés Apátság 1055-ös alapító oklevele. Az egész épületegyüttest az 55 méter magas torony koronázza. Az apátsági birtok része a gyógynövénykert. Az arborétumban több száz különleges fa- és cserje faj található.

Boldog Mór kilátó
10 percnyi sétára az Apátságtól találjuk a Boldog Mór kilátót. A lombkorona sétány – amely egy halat, mint keresztény szimbólumot formáz- kilátóként is működik, közel 80 m hosszú,a legmagasabb pontja a talajszinttől 14 m magasságban van.
Cseszneki vár
A Bakony hegységében elbújva egy sziklaszirten láthatóak Csesznek várának kőfalai. Ez az erődítményünk az 1241-42-es tatárjárás utáni nagy várépítési korszak szülötte.

Felkeltettük az érdeklődését? Foglaljon még ma!

Foglaláshoz hívjon minket telefonon vagy a gombra kattintva az űrlap segítségével írjon nekünk üzenetet.

+3630/594-83-99